Tippek gyapjú ágynemű vásárláshoz

Szenvedélyünk, a gyapjú ágynemű

Szenvedélyünk, a gyapjú ágynemű

A superwash merinó gyapjú

A superwash gyapjú takarók előnyei

2016. március 07. - Molnár Miklós

Mi is az a superwash technológia a gyapjú ágyneműknél?

Először nyilván a könnyebb moshatóságra asszociálhatsz az elnevezéséből, de egy kicsit többről van azért szó.

gyapjuszal.jpgA gyapjú anyag egy speciális, szálkezelési eljáráson esik át, mely a gyapjúszál felületi pikkelyességét szünteti meg. Kétféle módja is van, vagy a pikkelyeket roncsolják el különféle anyagokkal, vagy a felületet vonják be a pikkelyélek magasságánál vastagabb réteggelA superwash gyapjú takarónak komoly előnyei származnak ebből a különleges kikészítési módból.

A gyapjú tömörödése, nemezelődése bizonyos értelemben negatívnak mondható az ágyneműk esetében, ez a tulajdonság  a hullámosság, rugalmasság, nyújthatóság, hajlékonyság mellett a gyapjúszál pikkelyes felületéből adódik. Megszüntetésével a superwash merinó ágynemű tehát nem lesz hajlamos a filcesedésre, évek múltán sem vékonyodik el, kellemesen simogató marad, valamint időtállóság szempontjából is jobban teljesít, mint az átlagos gyapjú ágyneműk.

A filcesedés miatt a normál gyapjú ágynemű nem tisztítható mosógépben (a hő és nedvesség serkentően hat a nemezelődésre). A pikkelyek kiiktatásával viszont az SPW gyapjú ágynemű könnyű centrifugálással, kímélő (gyapjú) programon (30 fokon) bátran kimosható mosógépben is, ami nagy könnyebbséget jelent ha nagyon bepiszkolódna.

A különleges szálkezelésnek hála a superwash ágyneműk még a kasmírnál is selymesebbek, finomabbak. A normál gyapjúval szemben olyannyira puha a superwash gyapjú ágynemű, hogy akár pizsama nélkül is használható, nem irritálja, szurkálja a bőrt, még a kisbabák érzékeny bőrét sem kezdi ki.

A különbség szemmel látható, az alábbi képen te is megbizonyosodhatsz erről, bal oldalt az SPW, jobbra pedig a normál bárány gyapjút tekintheted meg:

barany_spw_vs_normal.jpg

superwash merinó takarók tehát a semmihez sem fogható puhaság, mosógépben való moshatóság és tartósság tekintetében praktikusabbak az átlagos gyapjú ágyneműknél.

A bejegyzés trackback címe:

https://gyapju-agynemu.blog.hu/api/trackback/id/tr248443084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása