Tippek gyapjú ágynemű vásárláshoz

Szenvedélyünk, a gyapjú ágynemű

Szenvedélyünk, a gyapjú ágynemű

A tűzbiztos gyapjú takaró akár életet menthet!

Védd magadat és családodat tűzálló gyapjú ágyneművel!

2015. október 14. - Molnár Miklós

A gyapjúnak számtalan jótékony tulajdonsága mellett van egy kevésbé ismert. Ez az egyedülálló önkioltó képesség, melyről te is könnyen meggyőződhetsz, ha égő gyufával megperzseled gyapjú ágyneműdet. A gyapjúszál egy keratinnak nevezett fehérje, mely 18 féle aminósavat tartalmaz, szén, oxigén, hidrogén, nitrogén, kén alkotja.

gyapju_eges.jpgMagas nedvesség és nitrogéntartalma, 570-600°-os gyulladási pontja miatt a gyapjú ágynemű nagyon nehezen gyullad meg, nem lángol, hanem csak izzik, amikor elveszed a láng közeléből, akkor ez az izzás egyből megszűnik. Ezzel szemben más textilanyagok, például a pamut már 225°-on fellángol. A gyapjú ráadásul nem olvad meg, mint például a nylon, poliészter vagy más műanyagok. Kémiai összetétele miatt égés közben a gyapjú nem termel mérgező anyagokat, füstkibocsátása minimális.

Otthonod biztonságát gyapjú ágyneműd tehát jelentősen megnöveli, megóv téged és gyermeked az égési sérülésektől, ha tűz ütne ki, gyapjú takaród nem gyullad majd fel, csak burkold be magad és családod vele! Nem véletlen, hogy a repülőgépeken csak és kizárólag gyapjút alkalmaznak bútor és szőnyeg anyagként.

A bejegyzés trackback címe:

https://gyapju-agynemu.blog.hu/api/trackback/id/tr597803308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása