Tippek gyapjú ágynemű vásárláshoz

Szenvedélyünk, a gyapjú ágynemű

Szenvedélyünk, a gyapjú ágynemű

Egy botrányos átverés

A legnagyobb hiba gyapjú takaró vásárláskor

2015. szeptember 21. - Molnár Miklós

Üdvözöllek,

Molnár Miklós vagyok, a Matrackuckó munkatársa, és egy vérlázító átverés történetét szeretném megosztani veled.

Nemrég meglátogatott minket budapesti szaküzletünkben egy kedves, idős bácsi, kezében "gyapjú" párnát szorongatva. Szerette volna eladni nekünk ágynemű garnitúráját. Már első ránézésre sem voltam biztos a párna gyapjú mivoltában...

Azután, mikor az öregúr részletesebben kifejtette a vásárlás körülményeit, össze is állt a dolog. Házalók keresték fel otthonában, és 100%-os merinó ágynemű ígéretével kecsegtették. Sajnos sikeresen be is csapták (nem kevesebb, mint 30 ezer forintot csaltak ki tőle), napok múlva jött csak rá, hogy valami nem stimmel. 

hazalo_ugynok_ne.jpgKicsit közelebbről is szemügyre vettem a gyapjúnak mondott ágyneműt, és kiderült, valószínűleg akkor látott merinó juhot, amikor az elfutott mellette. Az egyik oldalának köze nem volt gyapjúhoz, a másik már egy kicsit emlékeztetett rá tapintás alapján, de a szálsűrűsége kritikán aluli volt. Nem volt lehetőségem megperzselni, ezért nem is derült ki a pontos összetétele.

Mi ebből a tanulság?

A bácsika elkövette az egyik legnagyobb hibát, amit el lehet gyapjú ágynemű vásárláskor. Te ne sétálj bele a csapdába, gyapjú takaródat csak és kizárólag gyapjúval (vagy legalábbis alváskultúrával) foglalkozó szaküzletben szerezd be! 

Figyelj a gyapjú szálsűrűségére is, a történetben szereplő ágynemű olyan 300 g/m2-es sűrűségű lehetett. Az ilyen gyapjú hőszigetelő képessége nagyon gyenge, az őszi-téli gyapjú takarónál, hűvösebb hálóban, illetve ha fázós vagy 600-700-as sűrűségűt ajánlok, nyáron illetve mindig jól fűtött hálószobában pedig a személyes hőigényedtől függően 450-550 grammost.

Kattints ide, és olvasd el, hogy tudsz megbizonyosodni a gyapjú valódiságáról!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyapju-agynemu.blog.hu/api/trackback/id/tr797795260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása